Cum (e să) devii mamă

Întrebarea care mă frământa pe mine muuult înainte să nasc, este cum te simți când ești pregătită să devii mamă?

Eu nu am fost. Eu nici măcar nu sunt, încă, pregătită pentru toată treaba asta cu a fi părinte.

Mi-am dorit copii dintotdeauna, pentru că astea erau exemplele ce le priveam în jur-familii formate+apariția copiilor=familii împlinite, dar nu m-am întrebat niciodată pe deplin sinceră cu mine – tu știi ce presupune să ai un copil? tu vei ști să îți iubești copilul mai mult decât orice?

Puneam totul pe seama instinctului matern ce avea să-mi trezească cele mai fine simțuri și să mă facă mamă cu adevărat.

Dar este oare suficient?

Este oare de ajuns să ne bazăm pe iubirea ce se va naște în noi și bunul simț pe care îl avem deja în noi ,ca să ne educăm copii , să le oferim o cale conștientă spre un viitor bun, integru?

Eu cred că este nevoie de mai mult. Eu simt că e nevoie de mai mult: de cunoștințe, de „antrenament” zilnic a abilităților noastre de comunicare, de înțelegere, de control și exprimare a emoțiilor.

Și cel mai frumos lucru este că dacă alegi să fii un părinte implicat, vei găsi instrumentele necesare să înveți să fii unul.

Este un lucru normal să-ți fie frică , să te întrebi dacă ceea ce faci în fiecare zi este suficient sau măcar pe aproape de ceea ce are nevoie copilul tău.

Este normal să crezi că nu vei fi în stare să iubești deajuns , suntem ființe egoiste și dacă nu învățăm să dăruim, uneori instinctul poate să fie prea puțin pentru noi, sau poate să nu se trezească.

Este absolut normal și chiar binevenit să te întrebi cu toată sinceritatea: „Eu chiar îmi doresc un copil, sau o fac din presiunea societății pentru că așa e primit?”. Mai întreabă-te dacă vei putea să-ți privești copilul fără a simți o povară grea pe umeri, fără să-l învinuiești că ți-a furat identitatea și viața/tinerețea.

Este la fel de normal să spui răspunzi cu Nu acestor întrebări și să mai aștepți cu copii.

Și încă ceva, pe final, nu lăsați oamenii din jur să controleze când îi faceți (pe primul, pe al doilea,pe al X-lea copil ),câți copii și cu cine îi faceți- deciziile astea se iau strict în intimitatea familiei. Punct.

Aveți grijă de voi și nu uitați să urmăriți pagina mea de blog , dacă v-a plăcut acest articol, urmează și altele 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s