Cum să te lupți cu „morile de SF. Valentin” ?

Ah, unde este perfecțiunea? Cine poate ști?

Adevărul este că noi suntem imperfecți și asta ne face mai frumoși și deosebiți decât am fi în perfecțiune.

Există totuși, imaginile astea perfecte, care inundă toate canalele de Social Media și acum odată cu venirea sărbătorii din Februarie, avem un nou val de imagini perfecte cu cel mai mare urs de pluș, cu cel mai frumos buchet de trandafiri, cu ciocolată cu inimioare și inimioare din ciocolată și descrierile de subsol: „mulțumesc celui mai scump soț/prieten/iubit,mi-ai făcut o surpriză foarte frumoasă”, care ne fac pe noi, muritorii de rând, să ne ofticăm de invidie și să „ne batem și noi cocoșul” poate, poate o aduce vreo mărgică acasă. Nu-i așa?

Don’t get me wrong: e bine să sărbătorești  cu partenerul tău ziua îndrăgostiților, sau oricare altă sărbătoare care vă face pe voi mai apropiați, care vă trezește amintiri frumoase și sentimente calde unul față de celălalt. Dar ideal ar fi să prețuim faptul că partenerul tău este zi de zi mână în mână cu tine, că el este cel care îți face cafeaua, el este cel care te alintă cu ceva dulce ori de câte ori vine de la muncă, el este cel în care ai cea mai mare încredere că va face lucrurile cum trebuie, el este cel care te îmbrățișează când ești răcită și când fața ta arată ca după o explozie acneică. El este cel cu care ai început călătoria asta a mariajului, deloc ușoară, pe un drum cu gropi (ca peste tot în țara asta :D) și dacă te împiedici tu el te ridică, și dacă lui îi este greu, tu îl susții. Iată când ar trebui să sărbătorim noi ziua îndrăgostiților: în fiecare zi! Și serile să nu uităm să mulțumim lui Dumnezeu în rugăciune pentru cel pe care îl avem alături cu adevărat.

Dar dacă imaginea de sf.Valentin este total opusă realității de zi de zi, poate ar trebui să vă întrebați cum ați putea schimba realitatea. Dacă nu sunteți fericite și împlinite într-o relație, lăsați ursuleții de pluș și imaginile de milioane, scuturați-vă un pic de acest praf magic al romantismului exagerat doar de sărbători și vedeți ce nu este în regulă și ce ați putea face ca să vă simțiți apreciate și iubite în fiecare zi.

În rest totul este marketing 😀 și dacă soțul nu îți va cumpăra cadoul dorit, sau cel mai mare buchet de flori, sau nu te va scoate în oraș la cină romantică, nu te întrista prea tare. Cu siguranță veți putea să vă bucurați de această seară în căminul vostru, fără îmbufnări și crize de nervi mari, doar în iubire este vorba despre iertare și compromis de ambele părți. Doar iubirea este despre a fi aproape oricum și oriunde și dacă l-ai luat o dată de bărbat, înseamnă că ai găsit în el Omul tău scump, care na, a uitat și el să-ți cumpere un buchețel de flori, nu-i mare tragedia, nu-i așa?

Cât despre femeile fără partener (pe moment), tot nu vărsați lacrimi amare în pernă în această zi, ci îmbrăcați-vă frumos, puneți-vă cei mai frumoși pantofi pe care îi aveți, și mergeți în oraș, la vânătoare 😀 ori stați acasă și savurați un film (bucurați-vă de liniște acum cât mai puteți, pe urmă veți cerși câte o oră din astea pentru sine) și lăsați lucrurile să meargă pe făgașul lor, prinți nu promit că veți găsi (s-a cam epuizat stocul cu atâtea prințese și regine în jur), dar un bărbat cumsecade precis vă va ferici într-o zi!

Dacă acest articol ți-a lăsat o umbră de zâmbet sau un gând bun, distribuie-l mai departe. Poți urmări mai multe pe pagina mea de Facebook și Instagram.

Vă cuprind.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s