Povestea de Crăciun

Au fost odată, nu prea demult, chiar anul trecut, doi părinți, nici prea tineri, nici prea bătrîni , dar noi în ale părințelii și foarte dornici să facă totul ca la carte.

Și cum eram în prag de Sărbători, cu cântece tematice pe la radio și în magazine,ne-am molipsit și noi de euforie de asta sărbătoricească. Vezi bine, devenisem „peste noapte” părinți de băiat și voiam să oferim odorașului nostru un prim Crăciun ca în povești, cu brad frumos, cu jucării, cu cadouri și „Singur acasă” pe fundal.

Zis și făcut. Eu, mamă descurcăreață, găsesc repede linkul cu livrarea pomilor de Crăciun acasă. Voiam Brad „viu”, cu acel miros al copilăriei noastre și am optat pentru unul cu rădăcini, în căldărușă (din simț ecologic pur, ca să păstrăm planeta verde). Bradul chiar ne-a venit frumos și la timp, și totul a fost perfect: Vladimir nici nu se târa bine încă, dar l-am pus sub brad ca să pună primele jucării și să facem poze pentru istorie. S-a încurcat în beteală și luminițe, a „mâncat ”câteva globuri și treaba a fost făcută cu succes, cu mare entuziasm din partea mea, cu îndoială din partea soțului, și aproape cu indiferență din partea lui Vladimir.

Cea mai frumoasă parte a urmat după asta, când copilul nostru , se trezea noaptea cu febră peste 38, cînd nu putea respira din cauza nasului înfundat și se acoperea ușor, ușor cu pete roșii pe corp.

Panica de mamă tânără o cunoașteți, numai că eu , de fapt am fost destul de relaxată în primele luni de bebe și nu alergam chiar la fiecare muc la medic. Dar atunci chiar am fost! și medicul, neatrăgând atenția la petele cele roșii, zicea că pot fi erupțiile dentare care dau astfel de reacții. Buuuuun.

Am bănuit că e răceală, ceea ce nu explica înroșirile de pe corp, apoi am făcut concluzia că este alergie, dar nu înțelegeam de la ce poate fi, întrucât nu schimbasem nimic în alimentație.

În sfârșit, m-a luminat Dumnezeu și am făcut legătura între aparițiile simptomelor și a pomului de Crăciun în casa noastră. Imediat Bradul a fost exilat la balcon și petele de pe corp au dispărut, iar respirația a devenit normală ca prin minune.

Uleiurile eterice ale coniferelor sunt chiar puternice și pot cauza reacții alergice la copii, mai ales, în primele luni de viață, când sistemul lor imunitar abia se formează și nu poate lupta cu toți alergenii. Ori cauza poate fi mucegaiul de pe tulpinile brazilor, care la condiții de umiditate și căldură pot să răspândească sporii alergeni în aerul din casă.

Soluția a fost să salvăm Crăciunul, vizitând brazi artificiali de pe la diverse localuri 😅

Iată cum socotelile părinților , cu cele mai nobile și frumoase intenții pot fi date peste cap de o” banală” alergie.

Acum nu mai fac mari decorații de Crăciun , mă mulțumesc să le vizitezi pe cele făcute de alții 😂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s