Cum îți revii după naștere?

După naștere nu-ți mai revii!

Punct și înainte.

Nici fizic, nici moral, nici oricum!

După naștere nu mai ești ce și cum ai fost și nici nu trebuie.

De ce să lupți cu morile de vânt și să încerci să ignori femeia de acum în care te-ai transformat? Aceste lupte interioare nu fac decât să îți fure din timpul tău prețios, din bucuria de a te simți mamă, din conștientizarea stării prin care treci. Nu te bucuri de copil, de familia ta, dar încerci din răsputeri „să-ți revii”.

Nu te mai lupta, femeie, acceptă-te!

Fizic, da, corpul tău poate redeveni la fel de suplu cum a fost, dar tu nu te vei mai simți niciodată la fel, vei fi mai bună! Vei putea să observi o maturitate a gesturilor și în unduirile corpului tău pe care le are o femeie coaptă și care îți vine perfect.

Eu nu mi-am revenit după sarcină, deși, am aceleași kilograme ca mai înainte (nu am făcut nici pentru asta ceva special, am doar gene bune și îmi controlez doar gura să nu devoreze prea multe dulciuri), mi-a rămas totuși o burtică mică pe care Vladimir o mângâie drăgostos ori de câte ori e la sânul meu. Mi-au rămas niște sâni ca două căldărușe, nu prea ferme, nu mai sunt sâni de fetișcană, dar încep să mă iubesc mai mult ca oricând.

Îmi văd silueta mai feminină, îmi văd brațele alintate de atingerea copilului meu, ridurile fine îmi sunt mângâiate de mânuțele lui mici și râd acum din toată inima când îl privesc.

Nu mai sunt defel cum eram înainte de sarcină- sunt mai bună, sunt Mamă! Și nu vreau să-mi revin.

Copilul meu nu mă împiedică să mă văd în oglindă așa cum sunt acum. Eu mă transform, evoluez și îmi place să cred că devin cea mai bună variantă a mea. Sunt tot eu.

Soțul meu îmi este mai aproape ca oricând și îmi iubește și el acel gram de burtică, rămas martor al unei taine la care am luat parte- am dat naștere unei vieți.

Și dacă nu te simți OK cu tine însăți după naștere, dacă vrei să plângi, dacă te simți un balon dezumflat pe jumătate, să știi că e normal. Și eu am simțit asta: voiam să încap în imaginea mea veche (care nu-mi mai venea bine) și nu mă puteam vedea în imaginea mea nouă.

Un exercițiu de respirație și meditație ajută să te accepți cu bijuteria ta nouă din brațe și să-ți îndrepți spatele, să te vezi transformată în femeie- e timpul să-ți iei rolul în serios și să devii una demnă.

Nu mai tânji după trecut, după o talie de viespe ce întorcea capuri admirative. Acum ai șolduri și forme voluptoase și ești ființa cea mai respectată (ori, ar trebui să fii) din univers, căci ai născut o altă ființă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s