Cum sunteți astăzi?

Cât e de greu să te trezești dimineața, să fii cu zâmbet și dispoziție atunci când tu nu vrei decât să dormi( după n treziri pe noapte).

Cât e de greu să fii în formă și să să știi că ceilalți depind de forma ta azi, că ziua lor începe de la tine, progresul lor începe cu al tău sincer „bună dimineața”.

Cât de greu ar fi să te plângi, pentru că, în fond, nu ai de ce – tu ai tot ce și-ar putea dori cineva, tu ești imaginea de pe instagram și facebook. Și dacă ceva te apasă, îți zici că o să treacă, pentru că ești mamă, ești femeie și trebuie să fii puternică, chiar dacă azi nu prea ai chef.

Ce faci atunci când te trezești cu astfel de gânduri?

Iată aici 3 lucruri care pe mine mă ajută să revin la starea de bine și confort cu sine și cu cei dragi :

  1. Îmi fac o cafea și o savurez cu ceva dulce. Este demonstrat că glucoza este cea care îți înșeală receptorii și induce o stare de bine și mai este și hrană pentru neuroni, chiar dacă este o plăcere temporară și vinovată, mi-o permit uneori când simt că sunt o lumânare topită. Și cafeaua are un efect tonic  de scurtă durată, dar acestea sunt momentele când fac ceva de plăcere, nu pentru beneficii și mă limitez la maxim două pe zi.
  2. Ies la plimbare singură (sau cu Vladimir)- mersul pe jos e cea mai bună modalitate de a-ți pune gândurile în ordine, de a te hrăni cu necesarul de imagini, zgomot și liniște de care ai nevoie ca să funcționezi bine în continuare.
  3. Citesc măcar 5 pagini pe zi, sau dacă nu reușesc 5, atunci 2,3 ,una, cât pot, dar să nu las o zi fără a citi ceva. Atunci am sentimentul actului împlinit, atunci știu că nu mi-am irosit toată ziua pe lucruri devoratoare de timp și de resursele mele interioare (ca gătit, spălat, dereticat, etc). Poate fi literatură  de self help, poate fi ficțiune, poate fi parenting -orice mă face mai bogată și mai împăcată cu mine însămi.

Aș mai pune pe listă și dușul fierbinte și/sau rece, care te scoate din toropeală și ascultatul muzicii bune, dar astea se  pliază bine între ele și ar putea să treacă drept un singur punct folosit zi de zi, fără să mă gândesc la el ca la o tehnică aparte- doar rutină relaxantă ;).

Scrieți în comentarii care sunt tehnicile voastre de a vă reîncărca bateriile și de a vă simți din nou în formă, am putea astfel să ne inspirăm unii de la ceilalți ;).

Vă cuprind. Bisous

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s