Îmi amintesc …

Tare curios lucru acest fenomen (cunoscut de toată lumea, studiat de toți studenții mediciniști și încă învăluit în mister)-sa îți amintești de ceva, de cineva, de o întîmplare, de o clipă, de o senzație. Amintirile sunt nişte sinapse complexe ce leagă oameni, leagă timpuri şi spaţii cu uşurinţă și ne fac să trăim într-un păinjiniș frumos pe care fiecare îl țese cu grijă, visând și legând speranțele de acele fărâme de timp pe care le păstrează cu sfințenie. Dar sunt lucruri de care îți amintești cu claritate 3D și lucruri învelite în ceață, lucruri care revin mereu în minte (deși nu ai cerut asta) și lucruri aruncate în uitare. Cum face creierul nostru alegerea? cum poate cu ușurință să arunce ceva la coșul de gunoi al timpului și cu altceva îți bate frecvent la ușile inimii?
 Să ții minte o imagine, un cântec, o voce, un sentiment este uneori o alegere, alteori o întîmplare, și de cele mai multe ori un fenomen aparent controlabil- pînă la urmă amintirile mele sunt doar ale mele, si eu aleg când să le scot din sipet, sau când să le închid acolo , eu decid când și pentru cât timp pot apela la ele, le pot răscoli, le pot fixa in imagini sau cuvinte, le pot chiar uita dacă mi-aș dori cu adevărat… Mă întreb ce fac, totuși, amintirile mele în capul altcuiva? Adică, clipa în care am fost surprinși doi -martori ai unei mici minuni, sau al unui gest, sau al unei emoții -clipa asta rămîne , bănuiesc, în creierașele gâdilate frumos de eveniment, ale ambilor indivizi, deci ce fac amintirile mele in capul celuilalt? Eu știu ce înseamnă ele pentru mine, eu simt revenirea lor însoțită de tristețe, entuziasm, fericire, sau indiferență, dar nu pot să-mi imaginez,măcar, ce aduc ele in inima celuilalt. Or,ele ne leagă, și asta nu poate fi schimbat prea ușor, devenim fire ale aceluiași păinjiniș, iar cât de colorate suntem depinde doar de felul de a ne aminti.
Mi-ar plăcea să-mi știu amintirile îngrijite cu drag de Celălalt, să le știu la adăpost, să le știu fericite, frumoase și împlinite, doar ele sunt singurele ce mai pot  lupta cu timpul și spațiul dintre Noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s