Selecția naturală …

Acum pot spune că am ajuns la culmile metamorfozărilor, căci am devenit una cu foaia din fața mea- goală, albă, curată și pregătită pentru o nouă poveste ca să fie scrisă.

Trecem prin diverse încercări și de cele mai multe ori le punem pe seama destinului sau a forței întîmplării, dar pină la urmă ajung să cred că ceea ce devenim este rezultatul sumei deciziilor pe care le luăm într-un mod sau altul. Și dacă ajungând într-un momentde revelație supremă, te oprești puțin din goana spre nu știu ce a rutinei zilnice, îți scuturi capul de toate prostiile cu care ai reușit să-l încurci în ultimul timp și privești în jur, ce vezi atunci?  Vezi că ești norocosul care merge la muncă și mai reușește să-i și placă ceea ce face ? Vezi că alergi spre visul tău, spre ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna să ai sau să devii? Vezi fețe calde, iubitoare, dezinteresate, pline de viață și optimiste? Vezi frumusețea timpului de afară și îți reușește să  distingi Oameni printre multitudinea de ființe care mișună pe străzi ca și tine? Păi, dacă răspunsul la aceste întrebări a fost afirmativ felicitări Omule! ești fericit și nici măcar nu știu dacă realizezi asta. Dacă ai răspuns acum DA cu sinceritate atunci deciziile pe care a trebuit să le iai au fost unele tare reușite și poți cu încredere să te cufunzi mai departe în ceea ce alții numesc viață, iar eu îi spun simplu- termen de încercare. Dacă capul îți zbîrnîie încă de nimicuri și te copleșesc regretele, trage adînc aer în piept și vezi unde te-ai poticnit mai tare, întoarce-te și ia-o de la capăt. Nu-i nimic rușinos să-ți dai seama după mulți ani că, de fapt, tu ești făcut pentru altceva decât taparea unor cifre în niște fișiere urîte, că lîngă tine nu sunt oamenii de care ai nevoie, că ,în sfârșit, ai nevoie de un restart. Oprește, scutură-te de dezamăgiri, lasă-le undeva în cartea cu învățături înțelepte pe care speri să o citească alții mai bine, și încearcă să te iubești cu toată suma ta de minusuri inseparabile.  Și dacă gasești lîngă tine oameni care vor să te iubească- permite-le s-o facă, dacă vrei să-ți întorci viața cu susul în jos -încearcă, și mai caută niște smintiți așa ca tine ca să o răsturnați împreună și să vă simțiți bine de la asta.
Ar mai fi o chestie în tot procesul acesta de restartare- indivizii stranii care au rămas lîngă tine când metamorfozele te schimonoseau în cele mai ciudate moduri și nu ai fost nici pe departe ideal, aceia sunt oamenii de care ai nevoie și pe care trebuie să-i păstrezi alături-pot fi puțini ,dar sunt cei mai prețioși. În rest, cei care au plecat nu e pierdere gravă- este doar un rezultat al selecției naturale, rezistă doar cei puternici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s