Aş vrea

Există aît de multă lume ranchiunoasă, care vor să te facă să te simţi mic şi urît fară să le fi făcut vreun rău, sau fără măcar să ştii care ar fi satisfacţia lor. Probabil au o mare bucurie cînd te văd la pămînt sub picioarele lor, ca să-şi demonstreze încă odată că ei sunt undeva sus, că au mai multe, că sunt mai …mai decît tine. Şi nu mi-ar păsa şi m-aş simţi absolut liberă de orice prejudecăţi dacă lumea n-ar fi din ce în ce mai mult îngroşată de astfel de straturi ale societăţii. Să fii altfel, să fii aşa cum vrei şi cum crezi nu e greu, dar e mai dureros. 
Există atît de multe stereotipuri, atît de multe prejudecăţi fără sens cărora cad pradă unii oameni, încît te fac să te îndoieşti de corectitudinea căii pe care ai ales-o iniţial. Oricât de convins optimist şi sigur pe tine nu ai fi, vine un moment cînd începi să te încovoi sub greutatea cuvintelor şi mai ales a privirilor care îţi sunt aruncate. Lumea nu suportă să vadă culoare, să vadă că eşti altfel, sau cel puţin lumea pe care încep acum să o cunosc nu vrea culoare, se simte bine în mediocritatea ei şi nu ar vrea nimeni săi strice tabloul. Te priveşte pe sub sprîncene groase de ură şi dacă nu corespunzi tipajului bine înrădăcinat, dacă portul, gesturile, vorba sau gîndirea trădează ceva din individualismul tău, dacă nu mai bun cel putin diferit, îti închide uşa în faţă cu zgomot şi te lasă pe dinafară. 
Cuvintele pot să rănească mai mult decît orice şi uneori îmi pare rău că nu găsesc la moment inspiraţia de a riposta, de a-i întoarce lovitura celui care evident mă voia înjosită, dar parcă aşa ne învaţă creştinismul? Am fost învăţaţi să întoarcem celălalt obraz şi să iertăm, să uităm şi să trăim mai departe cît mai frumos posibil, pentru ca să devenim mai buni şi să ne câştigăm locul în Împărăţia Cerurilor. 
Aş fi vrut ca furia şi ura să nu câştige atît de mult teren în lupta inevitabilă între lumină şi întuneric, aş vrea …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s