LA MULŢI ANI TATA!!!

Cînd eram mică, la întrebările mele sâcâitoare, „de unde am apărut eu pe lumea asta?”, mama mea-femeie înţeleaptă, mi-a spus ca m-a cumpărat din magazinul copiilor şi eu, (fiind de o naivitate nevinovată şi chiar frumoasă, vazută prin ochi de copil) am crezut-o! Atunci îmi imaginam o sală mare, cu rafturi multe, pline cu copii şi toţi plîngând sau gângurind, şi mă întrebam cum a ştiut mama să mă aleagă pe mine dintre toţi, să mă ia acasă, să fiu eu cea norocoasă şi mai ales, prin ce minune seamăn atît de mult cu tatăl meu (pentru că auzisem deseori de la toţi cei care mă vedeau că sunt copia lui fidelă). Mama zîmbea, mă săruta cu drag şi îmi spunea că aşa a vrut Dumnezeu…

Acum întrebările şi-au găsit răspuns- am fost şi sunt o norocoasă, pentru că părinţii pe care mi i-a dat Cel de Sus sunt cea mai de preţ comoară pe care am s-o port în suflet întotdeauna, prin cuvintele lor, prin dojana lor binevoitoare, prin poveţe şi priviri pline de iubire. Poate nu am fost noi cei mai exemplari copii(eu şi sora mea mai mare), căci multe trebuşoare mai puneam la cale şi multe nebunii ne mai treceau prin cap la vîrsta cînd toată lumea(cuprinsă în grădinile mahalalei noastre) era la picioruşele noastre,dar ei au fost cei care au ştiut să ne înveţe să ne deschidem inimile şi ochii spre tot ce era necunoscut, ei au ştiut să crească în noi seminţa de Om şi ăsta nu e lucru puţin sau uşor.

Eu sunt „fata moşneagului” 😛 – sunt răsfăţata lui (deşi nu mi-a arătat asta mai mult decât era suficient), îmi amintesc cum mă lua în braţe ca să urcăm scările, pentru că eram mică şi ridicam mânuţele spre el-atât de puternic în ochii mei! Avem aceleaşi trăsături, aceleaşi principii, aceeaşi înflăcărare în privire când credem în ceva, acelaşi zâmbet, aceleaşi griji, aceeaşi iubire în suflet (pe care poate nu o afişăm prea des prin dulcegării, dar care cu siguranţă există)!

Tatăl meu este un OM cu frică de Dumnezeu, care, departe de a fi perfect, a mers mereu pe căi corecte şi a reuşit să devină protector şi prieten, sprijin şi călăuză pentru noi- cele trei fete ale lui.
De ziua lui îi spun doar că îl iubim tare mult, că avem mare nevoie de el, şi că ne-am dori să rămână aşa cum este acum înotdeauna!
 Sunt mândră că sunt fiica tatălui meu!!!

Un gând despre „LA MULŢI ANI TATA!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s