Carla’s Dreams

Am hotărât să fac un repost al acestui text scris acum două luni pentru că în ultimul timp au apărut atâtea păreri, discuţii, critici şi laude la adresa acestor băieţi, încât nu am să rămîn indiferentă şi am să spun şi eu ce cred acum despre ei: fiecare e liber să asculte ce-i place, să vorbească cum îi place şi cum crede de cuviinţă, să creadă sau să nu creadă într-un viitor mai bun care, de altfel, începe de aici, de la noi, dar eu consider că cel mai important este să rămânem Oameni, or ăsta este mesajul pieselor CSD.
Acum aş mai adăuga doar cîteva detalii:
1- dacă nu vă plac vorbele urâte şi rusismele nu le mai folosiţi, ca să nu daţi motiv şi inspiraţie pentru  „piese de cartier”;
2-dacă vă este atât de ruşine cu imaginea pe care au promovat-o CSD peste Prut, să ştiţi că nu este cazul, lor puţin le pasă de cum vorbim noi, problema este că suntem noi, moldovenii, mai inhibaţi şi prea complexaţi -trebuie să fim aşa cum suntem şi să ne acceptăm noi înşine, dacă vrem să fim acceptaţi;

3-şi în final, lăsaţi rusismele şi limba rusă în pace, este o limbă frumoasă, cu care trebuie să fim mândri dacă o cunoaştem!(şi ca exemplu aş ruga să fiţi atenţi la alte limbi care se infiltrează în limbajul „românilor”, dacă ei folosesc „cool”, „fine”, „man”, „well”,”great”,etc. de ce nu am folosi şi noi „отлично”,”хорошо”, „старик”,etc.?)

CSD

„Am fost intoxicată cu „Carla’s Dreams”!!! De cîteva zile îi ascult aproape fără oprire și-mi dansează prin vene ritmul melodiilor lor. Mă trezesc cu cîntecul în creier,și îl pot fredona oriunde:pe stradă, în casă, cînd stau cu prietenii, și realizez că ei nu mă înțeleg,ei nu văd, nu aud și nici nu simt ceea ce simt eu, și e straniu,pentru că „Carla’s Dreams” a devenit un drog ușor și-mi place să-l iau la ore fixe!

Mă surprind uneori cu unele texte hoinarindu-mi prin minte, deși sunt absolut „unlady like songs”. Dar nu-mi pasă, nu vreau să mă intereseze ce va crede lumea despre preferințele mele. Acest proiect, relativ recent lansat, a fost ca o baie rece peste conștiințele noastre adormite și s-ar părea că sunt doar realități frumoase ce îmbracă melodii foarte reușite, dar îmi permit să le compar stilul  cu cel predian-frumos, dur uneori, dar amețitor de invadant .

Îmi place să mă regăsesc în ceea ce aud, și îi admir pe băieți pentru curajul lor de a spune lucrurilor pe nume, de a se menține pe val,cînd, bănuiesc, au parte de multă ostilitate. Și cel mai mult bucură faptulcă se face și la noi în Moldova muzică bună(știu că nu toată lumea îmi va da dreptate,dar trebuie să recunoaștem că muzica noastră începuse să miroase a banalitate urît de tot )! Sunt mîndră că sunt marca „Născut în Moldova”!

Nu știu cum am ajuns să fiu ”addicted to”Carla’s Dreams””, dar trebuie să spun că au piese destul de  educative, chiar și prin forma lor necenzurată, ele ne arată pe noi așa cum suntem, și fiecare e liber să vadă și să audă ce vrea. Eu aud un strigăt de „Hai să fim mai buni” și, atunci, nu mai contează sub ce formă a fost lansat(deși s-a ales o modalitate inspirată), atîta timp cât mesajul este o chemare frumoasă.

Un mare respect pentru „Carla’s Dreams”, succese și cât mai multe vise împlinite!!!

P.S. Nu am fost niciodată un fan înrăit al cuiva, nu am idoli, am fost doar inspirată de indiferența și ignoranța în care se complac unii tineri-mare păcat…Deschideți ochii și inimile la ceea ce se întîmplă în jur!

2 gânduri despre „Carla’s Dreams

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s