Colind

În ajun de Crăciun, amintirile sunt primele care încep sa colinde pe la uşile sufletelor noastre. Ne vedem, iar, mici, îngheţînd şi suflînd uşor în pumni- doar ne-om mai încălzi niţel, în drum spre casele oamenilor, ca să le vestim Naşterea Domnului, dar mai ales ca să primim şi noi un covrigel sau un bănuţ pentru colindul nostru, cîntat cu atîta sîrguinţă. 
Scîrţîitul zăpezii de sub picioare, chiote şi strigăte de veselie atunci cînd cineva din ceata noastră se pomenea învins de ghiduşiile iernii, lunecînd cu uşurinţă şi lăsînd să-i scape bunătăţile din mâini, sunt acum un ecou, care străbate adîncimea timpului ca să ne amintească ca am fost şi noi copii fericiţi!
A fost, probabil, fiecare din noi un Nică al Petrei, din „Amintirile” lui Creangă, care să se fi pornit înainte de culcatul găinilor cu Uratul, tocmai din marginea satului , sau care a urcat pe porcul călduţ, după ce acesta a fost adus jertfă cu toată cinstea ce i s-a cuvenit, crezîndu-se un călăreţ pe armăsarul său înfocat!  Şi mult m-am bucurat şi ,chiar am râs cu lacrimi , zilele trecute, cînd am privit ecranizarea atît de reuşită(deşi a fost făcută cu aproape 50 de ani în urmă) a peripeţiilor lui Nică, mă regăseam adesea în unul sau altul din acele personaje, dar mai ales mi-a plăcut un băieţel(să tot fi avut vreo 3-4 anişori), care punea tot sufletul în urătura sa, şi stiga un „Hăăăăăăiiiii!!!” de l-ar fi invidiat şi cei mai „straşnici” flăcăi din sat.
Crăciunul şi Sfântul Vasile sunt sărbătorile sfinte care ne-au făcut copilăria de neuitat, care ne aduc şi acum miros de copturi dulci, de nuci şi mere, inundîndu-ne sufletele cu nostalgie nevinovată şi căldură. Să ne lăsăm,dar, şi în aceste zile pătrunşi de tainele nebănuite ale sărbătorilor de iarnă.
Crăciun fericit !!!!

P.S. Să vă vină Moşu’ în astă seară şi să vă îndeplinească cel puţin o dorinţă:nu fiţi modeşti -cereţi de toate!!! :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s