superstitions

Am descoperit că suntem extrem de superstiţioşi şi putem să ne comportăm  ciudat în diverse situaţii? De cîte ori ne-am întors din drum doar pentru că ne ieşise în cale o pisică neagră şi nevinovată? Sau, de cîte ori am renunţat la o idee, doar, pentru că ne-am împiedicat cu piciorul stîng? Sunt toate acestea fărîme de adevăr sau alte minuni inventate de omenire? E important, cred, să priveşti lucrurile cu mintea trează, să vezi realitatea aşa cum este ea, să înveţi să visezi frumos şi să nu-ţi fie frică de ceea ce apare, mai mult sau mai puţin, nou în viaţa ta. Sunt lucruri mult mai neplăcute, sau tragice decît o biată pisică rătăcită, sau decît o cifră în calendar. 
Şi totuşi oamenii se conduc după unele legităţi nescrise, devenind, cel puţin, stranii, programîndu-şi destinul printr-o credinţă oarbă în ceea ce bătrînii sau poveştile au demonstrat a fi realitate. Pentru că atunci cînd crezi în ceva cu desăvîrşire, acest ceva devine realitate. Putem pune asta pe seama minunilor, sau argumentînd lucrurile cu ajutorul ştiinţelor exacte- credinţa este un program prestabilit în subconştient pe care tindem să-l urmăm, cu sau fără, voia noastră. Ne construim astfel capcanele în care cădem singuri, pentru că nu cunoaştem graniţa care ar determina armonia dintre adevăr şi vis. 
Exagerările nu au adus prea multe lucruri bune vreodată, de aceea chiar şi prea mult pragmatism poate să ne împiedice să vedem frumosul, să ne trăim propriile minuni, să ne construim magia noastră, fără de care viaţa ar fi aproape pustie.

Sunt încurcată în lumea reală şi cea în care aş vrea să cred, cea a poveştilor cu Happy End, dar fără ele aş fi doar o frunză pe ape tulburi, aşa că încerc să îmbin utilul cu plăcutul şi, recunosc, mai scuip peste umăr pentru a alunga din spiretele rele.
P.S.They say the end of the world is pretty soon… get prepared! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s